Skip to content

Indsats

Udvikling af grøn infrastruktur i Nordjylland

Om indsatsen

For at realisere Nordjyllands målsætninger i fælles grønne indsatser, er det nødvendigt at sikre en robust el-infrastruktur gennem udvikling af både transmissions- og distributionsnettet. Dette er centralt for at tiltrække investeringer og virksomheder med stort el-behov, bane vejen for elektrificering af samfundet, heriblandt behovet for el-ladestandere, samt for at realisere Nordjyllands CCUS– og PtX-ambitioner.

Partnere

De nordjyske kommuner, Grøn Energi Nordjylland 2040, erhvervsorganisationer, AAU, Green Hub Denmark, elselskaber, Energinet.

Handlinger 

Vi skaber et overblik over nuværende og fremtidig el-kapacitet og udforsker de erhvervsmæssige udfordringer gennem en bredt forankret arbejdsgruppe.

Vi inddrager nordjyske elnetselskaber og kommuner for at kvalificere et fælles standpunkt for interessevaretagelsen omkring udbygning af elnettet.

Vi koordinerer og sikrer sammenhæng til indsatserne Green Hub Denmark, Grøn Energi Nordjylland 2040 og visionen i Vækstteam Nordjyllands anbefalinger.

Vi understreger udfordringen og dens konsekvenser overfor politikere og beslutningstagere gennem debat og interessevaretagelse bl.a. på Folkemødet 2022.

Vi udforsker fælles udfordringer og løsninger i forhold til udrulning af el-ladestandere i Nordjylland blandt andet gennem en fælles indsats om dialog med markedsaktører.