Skip to content

Klimaambition skal sikre fælles fodslag

En ny fælles ambition på klimaområdet skal styrke Nordjyllands samlede bidrag til nationale og internationale mål om klimaforbedringer.

Bæredygtig energi, CO2-lagring, cirkulær økonomi, banebrydende forskning, grøn transport, kommunale og regionale klimahandlingsplaner og listen kunne fortsætte i en uendelighed. Nordjylland har rigtig mange jern i ilden, når det kommer til klimaindsatser. Nu får de grønne indsatser en ny dimension.

Sammenhængene skal styrkes på tværs af kommuner og region, og de nordjyske sejl skal sættes ind mod samme mål. Kort sagt skal man have to plus to til at give fem, så Nordjyllands grønne aftryk maksimeres og giver mere valuta for pengene. Derfor går de nordjyske kommuner og Region Nordjylland sammen om den fælles nordjyske klimaambition.

”Vi opnår meget mere, hvis vi er ambitiøse sammen, end hvis vi er ambitiøse hver for sig. Det vil skabe ringe i vandet i hele Nordjylland, og smitte positivt af på erhvervslivet, så vi gør den grønne omstilling til en vækstdriver til gavn for udvikling og grønne arbejdspladser”, siger Mogens C. Gade, formand for Business Region North Denmark.