Skip to content

pressemeddelelse

Christine Lunde er ny BRN-sekretariatschef

PRESSEMEDDELELSE
Business Region North Denmark (BRN) har ansat Christine Lunde som ny sekretariatschef. Hun skal styrke nordjydernes fælles stemme og skabe bedre betingelser for udvikling og vækst i hele Nordjylland.

BRN får ny sekretariatschef. Det ambitiøse samarbejde blandt de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland har valgt Christine Lunde til at gå forrest i arbejdet med at få Nordjylland til at stå stærkere. Christine Lunde kommer med stor erfaring fra både det erhvervsmæssige og maritime område, og skal fra 1. maj give de fælles nordjyske ambitioner ny flyvehøjde og skabe bedre rammer for udvikling og vækst i hele regionen.

Skruer op for de fælles ambitioner
BRN-formand og borgmester i Frederikshavns Kommune, Birgit S. Hansen, begrunder særligt ansættelsen af Christine Lunde med hendes mangeårige, relevante erfaring og personlige gennemslagskraft. Det vurderer hun og ansættelsesudvalget kan blive en drivkraft til at videreudvikle det stærke nordjyske samarbejde.

”Med Christine får vi en profil med et indgående kendskab til Nordjylland – både i erhvervslivet og på det politiske niveau – og som formår at skabe partnerskaber og alliancer om sine mål. Hun afspejler vores høje ambitioner, og har en historik med at løfte Nordjylland til nye højder. Den ballast bliver helt nødvendig, når vi i den kommende tid skruer op for ambitionerne. Vi skal styrke Nordjyllands fælles stemme og gøre den gældende i endnu flere sammenhænge og på en højere politisk klinge”, fortæller BRN-formand, Birgit S. Hansen.

Nordjylland ud over scenekanten
Christine Lunde ser frem til den nye rolle i et bredt nordjysk samarbejde, der trækker tråde til erhvervsliv, uddannelses- og forskningsinstitutioner, brancheorganisationer, erhvervsfremmeaktører og mange flere.

”Jeg har i mange år arbejdet for at skabe gode rammer for udvikling og vækst i Nordjylland, og jeg glæder mig til at kunne sætte mine erfaringer, kompetencer og relationer i spil, når vi sammen skal forfølge nogle vigtige fælles mål og gøre en forskel for Nordjylland”, fortæller Christine Lunde.

Som ny sekretariatschef står Christine Lunde med en klar opgave på hånden; varetagelsen af fælles nordjyske interesser skal være endnu mere slagkraftig, så udvikling og vækst har de bedst mulige betingelser i hele regionen.

”Vi ved jo efterhånden godt, at vi som nordjyder er nødt til at stå skulder ved skulder, hvis vi skal udvikle os – der er ingen, der kommer og fikser tingene for os. Dét sammenhold og den handlekraft, vi har skabt, er en unik løftestang for, at Nordjylland kan indtage en langt større rolle på den nationale og internationale scene. Derfor ser jeg frem til at styrke vores fælles budskaber og rette projektørerne mod Nordjylland – for vi har virkelig noget at have det i”, lyder det fra den tiltrædende sekretariatschef.

Christine Lunde overtager stafetten fra afgående sekretariatsleder, Henrik Hartmann Jensen, som får stor tak med på vejen af BRN-formanden.

”Henrik har været central i forhold til at skærpe BRN’s profil. Hans indsats har gjort os i stand til at sigte efter nye mål for det nordjyske fællesskab. Når han derfor træder ud ad døren for at begynde sin pension, er det med nogle vigtige resultater i bagagen, som vi kan bygge videre på”, siger Birgit S. Hansen.

5 korte om Christine Lunde

  • 55 år og bosat i Frederikshavn
  • Kommer fra en stilling som Site Manager og Head of Communications & Community i den nationale maritime og logistiske klynge MARLOG.
  • Har tidligere været administrerende direktør i den nordjyske maritime klynge MARCOD
  • 21 års erfaring fra MAN Energy Solutions, bl.a. som kommunikationschef
  • Har gennemført adskillige leder- og bestyrelsesuddannelser, og har en kandidatuddannelse i international virksomhedskommunikation fra SDU

5 korte om Business Region North Denmark (BRN)

  • Blev etableret i 2015
  • Nordjysk samarbejdsplatform bestående af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland
  • Arbejder for styrke betingelserne for udvikling og vækst i hele Nordjylland med udgangspunkt i fælles potentialer og udfordringer
  • Bestyrelse består af de nordjyske borgmestre og regionsrådsformanden
  • Formand er i 2022-2025 borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen